Despre Prodplast 3D

Suntem prima companie din România ce producem industrial filament 3D de cea mai înaltă calitate.

Prodplast produce diferite tipuri de filament 3D, având liniile de producție în Buftea, România. Echipa noastră dezvoltă materiale personalizabile, la comandă și oferă o gamă variată de materiale tehnice speciale.

Tehnologia imprimării 3D, împreună cu filamentele noastre de ultimă generație disponibile pe piața din România, ajută inginerii și proiectanții să depășească provocări ce în trecut ar fi părut insurmontabile.

Avem o echipă de tehnicieni cu o vastă experiență în știința polimerilor și în industria petrochemicalelor. Prodplast este prezent pe piața plasticelor de mai mult de 60 ani, fiind un pionier în această ramură a industriei românești.

Suntem deschiși să închegăm colaborări cu diverse industrii și instituții publice pentru a găsi soluții inovative de a promova tehnologia imprimării 3D în regiunea Europei Centrale și de Est.

..

Profilul ecologic al produselor Prodplast 3D

Prodplast este totodată liderul pieței românești de biopolimeri prin brandul Biodeck. Bineînțeles că viziunea noastră implică un consum conștient al resurselor disponibile, cu impact minim asupra mediului înconjurător. Din acest motiv, toți polimerii folosiți pentru producția de filament sunt biodegradabili și vor fi reciclați spre a fi refolosiți când va fi cazul.

..

Certificări de calitate

Produsele Prodplast 3D respectă standardele EN 13432 și EN 14995, fiind produse la bază din PLA (acid polilactic) ce este derivat din amidon sau trestie de zahăr. Acestea se vor biodegrada în nu mai puțin de 5 ani, în funcție de mediul în care se realizează compostarea.

..

Emisiile de gaz

Polimerul PLA este tipul de bioplastic cu impactul cel mai mic asupra mediului, emisiile de gaz fiind la minimul tuturor categoriilor de plastic. Ca un scurt exemplu, de până la 6 ori mai puține emisii precum în cazul ABS-ului, de 10 ori mai puține ca ale polietilenei sau PVC-ului.

..

Tehnologie

În imprimarea 3D procesul de producție este unul foarte simplu: firul de filament este folosit ca materia primă pentru a produce formele proiectate în programele speciale 3D. Nu recomandăm folosirea oricărui tip de polimer de plastic având în vedere avantajele evidente aduse de biopolimerii de pe piață.

 În plus, PLA-ul mai are și următoarele beneficii:

  • Suprafața imprimată este mult mai fină și mai rezistentă decât polimerii obișnuiți;
  • Permite producția unor obiecte cu detalii foarte subtile;
  • Este potrivit pentru o gamă diversă de produse;
  • Este inodor.
..

FILAMENT produs pe comandă

Produsele Prodplast 3D pot fi executate la comandă, clientul având libertatea de a decide culoarea, grosimea firului, sau lungimea colacului.

..

CONTROL DE CALITATE

Prodplast beneficiază de cel mai echipat laborator industrial de producție a plasticelor din România.  

Având în vedere cultura acestei companii,  

  • Materiile prime sunt achiziționate doar de la cei mai mari jucători din lume;
  • În toate stagiile de producție, se folosesc proceduri clare;
  • Produsele sunt aprobate REACH și Rohs;
  • În cazul în care ni se solicita, putem pune la dispoziția clienților rapoarte tehnice de la Institutul de Bio Resurse alimentare;
  • Toate produsele trec printr-un proces de control tehnic al calității foarte riguros.
..