APARIȚIE ÎN REVISTA RETAIL & FMCG

2018-04-18

Revista Retail & FMCG pune accent, printre ultimele știri, pe apariția brandului Biodeck, primul brand românesc de farfurii, pahare, tacâmuri, saci și pungi făcute 100% din surse regenerabile.

După o experientă de 60 de ani în producția de ambalaje, specialiștii companiei Prodplast au creat, în 2017, Biodeck – primul brand din România de farfurii, pahare, tacâmuri, saci și pungi făcute 100% din surse regenerabile derivate din plante.

Biodeck, un brand românesc care oferă ambalaje 100% biodegradabile și compostabile, își propune să susţină economia circulară, oferind o alternativă sustenabilă la ambalajele de unică folosinţă din plastic.

Misiunea brandului Biodeck și a companiei noastre este să schimbăm radical industria de ambalaje din România și să înlocuim plasticul, care poluează și este toxic, cu materiale 100% compostabile și regenerabile. Idealul nostru e un sistem în care totul este refolosit și nimic nu este pierdut”, a declarat Tudor Georgescu – Director General Prodplast, companie din care face parte și Biodeck.

Biodeck oferă o gamă extinsă de ambalaje: pungi, saci, pahare, farfurii, boluri, caserole sau tacâmuri, toate făcute integral din plante.

Cu produsele Biodeck ne adresăm marilor lanțuri comerciale, HORECA, festivalurilor de toate felurile, precum și tuturor comercianților ce pun pe piaţă ambalaje de unică folosinţă. Produsele noastre au toate certificările și respectă directivele EN 13432 cu privire la compostabilitate și biodegradabilitate”, a precizat Tudor Georgescu.

De ce Biodeck ?
Produsele Biodeck sunt făcute 100% din plante, printr-un proces de producție prietenos cu mediul, folosind o tehnologie avansată, ce are emisii de carbon scăzute cu pană la 80% faţă de ambalajele din plastic sau polistiren. 
Produsele noastre sunt realizate din amidon de porumb și din trestie de zahăr și sunt singurele produse care pot fi compostate împreună cu resturile alimentare. Ambalajele se biodegradează atât în centre de compostare comercială, cât și în unităţile de compostare la domiciliu, fără să polueze”, a declarat Tudor Georgescu.

Biodeck oferă comercianților pungi biodegradabile și compostabile, pentru care nu mai trebuie plătită eco taxa 
Începând de la 1 iulie 2018, pungile din plastic subțire și foarte subțire, de la casele de marcat ale comercianților, vor fi interzise, ca urmare a directivelor UE privind strategia de la nivel European legată de materialele plastice. Statisticile arată că un român consumă între 300 și 500 de pungi pe an, iar reciclarea lor este aproape inexistentă. 
Venind în întâmpinarea acestor directive UE, Biodeck oferă comercianților din România pungi biodegradabile și compostabile, pentru care nu mai trebuie plătită eco taxa. 
Produsele Biodeck, recent lansate pe piața din România, se comercializează online în magazinul propriu www.biodeck.ro, în magazinul online www.emag.ro, iar în curând produsele vor fi disponibile și pe www.amazon.co.uk. De asemenea, procesul de listare în marile rețele de magazine și în magazinele bio specializate, atât online, cât și offline, este în curs de desfăşurare.

Ambalajele de unică folosință reprezintă 40% din consumul anual de plastic, iar România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la cantitățile pe care le reciclează, recuperând sub 10% din plasticul pe care îl folosește. România s-a angajat față de UE cu privire la creșterea treptată a cantităților pe care le valorifică prin reciclare și compostare, adoptând o strategie de mediu în cadrul căreia își ia angajamentul să colecteze selectiv și să crească rata de reciclare.

Cum_e_plasticul_folosit.jpg

Cu acționariat 100% românesc, Biodeck face parte din grupul Prodplast, cunoscutul producător de articole din material plastic. Compania Prodplast a fost inființată în 1957, are capital 100% privat, dispune de trei fabrici și este cotată la Bursa de Valori București.

Distribuie: